CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

петък, 18 септември 2009 г.

Българските вестници - 16.09.09 г. !

16.09.09 г. !

Монитор:

СВЕТЪТ ЕДНА ГОДИНА СЛЕД НАЧАЛОТО НА КРИЗАТА
Измина точно една година от банкрута на емблематичната американска банка „Лемън брадърс", който разтърси из основи Уолстрийт и отключи началото на глобалната рецесия. Сега съществуват сериозни основания да се смята, че светът бавно и постепенно излиза от глобалната финансово-икономическа криза. Излиза от най-тежката световна криза след Втората световна война. Япония, Германия и Франция вече регистрират известен, макар и символичен, прираст. Според очакванията през текущото тримесечие юли-септември ще се прекрати икономическият спад в САЩ и Великобритания. На свой ред Китай и Индия се завръщат към обичайните си високи темпове на растеж. Същевременно мнозина анализатори прогнозират, че отшумяващата сегашна криза и посткризисният период ще предизвикат размествания в ранглистата на големите икономически сили.
.
Държавата ще даде шанс на АЕЦ “Белене”
АЕЦ "Белене" не е необходима на вътрешното потребление, тя не ни трябва, за да сме сигурни, че ще ни свети крушката. Централата обаче ще има мултиплициращ ефект за развитие на региона и на проекта трябва да се даде шанс да се случи, но без държавата да се ангажира със средства на данъкоплатеца в него. Това заяви вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
Той отново посочи, че целият проект ще излезе около 10 млрд. евро, въпреки че цената на договора с руснаците е за 3,997 млрд. евро.
.
Купувачите спряха да дават пари за гараж
Малкото купувачи, останали на пазара на недостроени жилища, рядко си позволяват лукса да доплащат за гараж, за което строителите им искат от 4 до 15-20 хил. евро, научи „Монитор". От своя страна немалко предприемачи вече предлагат гаража или паркомястото като безплатна екстра само и само клиентите да се съгласят на сделка.
.
Обама няма да помпа икономиката с още пари
Американската икономика не се нуждае от нов стимулиращ финансов пакет, заяви президентът на САЩ Барак Обама в реч пред финансистите от Уолстрийт във Федералната зала в Ню Йорк, съобщи Ройтерс.
"Няма да има втора порция финансови инжекции", каза Обама, който обаче подчерта, че той и администрацията му продължават да следят внимателно развитието на икономическите процеси в страната. Президентът каза още, че американците "трябва да се научат да вярват, че бизнес правилата имат смисъл".
Той апелира към финансистите от Уолстрийт да дадат своята лепта в борбата срещу кризата, като предоставят кредити за развитие на малкия и средния бизнес. Обама отбеляза, че икономиката на САЩ е започнала да се възстановява, което обаче "не е повод да изпаднем в самодоволство".
.
ПОВЕРИХА НА АНТОН ГЕНОВ ВЕЧНОТО ДЕРБИ
Антон Генов ще бъде главен съдия на вечното дерби в българския футбол. ЦСКА и “Левски” се срещат в неделя на националния стадион, а ветеринарят от Велико Търново за пореден път ще ръководи сблъсъка между тях. Негови помощници ще бъдат Никола Джугански и Красимир Керезов.
Това призна председателят на съдийската комисия Димо Момиров още преди да бъдат обявени официалните назначения за 6-ия кръг на “А” група. “Антон Генов е топсъдия на България за Европа. Нормално е да бъде първи в списъка за мач като ЦСКА - “Левски”.
.
Райна гадже с танцьора Светльо
Райна, която кърши снага във VIP Dance, завърза любовен роман с колегата си Светльо. Хора от екипа на шоуто вече неведнъж са засичали в интимност влюбените гълъбчета, но те отказват да признаят любовта си пред камерите.
Само преди няколко дни Райна призна, че окончателно се е разделила с дългогодишния си приятел Константин, но твърдеше, че до нея няма нов мъж. Искрата между нея и професионалния танцьор обаче била толкова силна, че тайната трудно можела да бъде пазена повече. „Целуват се и се прегръщат във всеки един момент, в който си мислят, че никой не ги вижда", разказаха за „Монитор" от екипа на риалити формата.

>>>

Стандарт:

Мерки

* Работници на колела
* Замразяват цената на тока за бизнеса

Власт

* Викат по телефона Желев на разпит
* Ковачки не връща 16 млн., отива на съд
* Тръгва дело срещу Мустафа и Mr. Рушвет
* Броим €800 млн. на Русия
* Станишев не хареса Кадиев за кмет

Денят

* Спасителите от Охрид стават българи
* Три бона за квадрат по пътя на метрото
* Затвориха столовата на "Мапа Дженгиз"

Първи звънец

* Шоколадова диета за децата

Икономика

* Антимонополисти пак погнаха банките

Финанси

* Забраняват големи плащания в брой
* Рекламираме сиренето си в Русия и Украйна

Общество

* Двете писти на Борисов
* Вадим скритите колекции от долапа
* Мисия невъзможна за еврокомисар Кунева

Разследване

* Кмет харизал 3,5 млн. на строителна фирма

Интервю

* Ще сложим таван на цените на такситата

Капани

* Бетонирали със €120 млн. новите лични карти

Реформа

* Рулетка с ревизорите

Образование

* Йейл и Харвард във финансов колапс

Наука и Технологии

* Японци кръстосаха робот с GSM
* LG пуска OLED телевизор за $3000
* Трактор ни пази от астероиди

Арт&Шоу

* Дан Браун: Ами ако Бог е жена

In memoriam

* Патрик Суейзи отпътува към прераждането

Свят

* България отърва клопката “Шенген”
* Светът обедня с $16 трилиона
* И Франция влиза в “Южен поток”

Избори

* Сделка или не в Германия

Спорт

* Левски тръгва с премии за Испания
* Лъскат тотото с 14 млн. лева
* Бланка Влашич: Стефка е мой кумир

Футбол

* Кроят европейски костюми на “Армията”

След кръга

* Пирин е черната котка за ЦСКА

Триумф

* Юнаците на Пранди празнуват със заря

Ексклузивно

* Формула 1 ще даде тласък на България

Блясък

* Бобиошу при Котоошу
* Кръщават улица на Митко Воев

Хороскоп

* Късмет за Лъва

>>>

Дневник:

Най-важните новини

*
Бивш областен управител "подарявал" земи в Балчик

*
Обвинението срещу Ковачки влиза в съда

*
София опря до Вълка за важно кръстовище

*
България ще бъде регионален център за производство на "Крафт фуудс"

*
Кабинетът начерта 59 стъпки срещу кризата

*
Застрахователният бранш увеличава вложенията си извън страната


>>>

Сега:

Статистиката изненадващо отчете 40 лева ръст на доходите за месец
За пръв път от пролетта домакинствата си позволяват повече разходи
ЯНА НИКОЛОВА

След няколко месеца застой бюджетът на домакинствата показва оптимистично раздвижване през юли, ако се вярва на данните на националната статистика. В предходните месеци семействата напълно бяха замразили разходите си, а доходите не помръдваха с повече от левче. Сега, въпреки че лятото не показа...
3 88 Прочети статията
Германия и ЕС се скараха заради „Опел”

Между Германия и Европейския съюз възникна конфликт заради отпуснатия от Берлин пакет от 4.5 милиарда евро за спасяването на автомобилния концерн "Опел". "Дженеръл моторс" реши да продаде 55% от "Опел" на консорциум между австрийско-канадската "Магна", руската "Сбербанк" и "Групата ГАЗ". В...