CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

вторник, 15 септември 2009 г.

Българските вестници - 15.09.09 г. !

Българските вестници - 15.09.09 г. !

Монитор:

Комисар Илия Илиев, началник на столичната пожарна: Гасим пожарите с 30-годишни зилове
- Комисар Илиев, с какви човешки ресурси и техника посрещате професионалния празник на пожарната тази година?
- Мога да говоря за столичната пожарна, тъй като от 10 години оглавявам тези служба. Във връзка с инициативите за Седмицата на пожарната гледах снимките на колегите отпреди 131 години, когато е създавана пожарната. Е, вярно е, че оттогава има огромна разлика. Но като гледам с какво разполагат в Америка или в европейските противопожарни служби, ние сме на светлинни години от тях и няма как да сме доволни. В момента имаме 87 специализирани автомобила за гасене, стълби, коли за аварийно-спасителна дейност.
.
Закриват 29 териториални дирекции на НАП
Сега съществуващите 29 териториални агенции на Националната агенция за приходите (НАП) се закриват. На тяхно място се създадат нови пет Регионални дирекции с центрове София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас. Това съобщи вчера изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Създава се и национална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители". Останалите досега действащи териториални дирекции стават офиси с изнесени работни места. Във всички тях се запазват функциите по обслужване на клиенти. Това включва приемане на декларации, издаване на удостоверения, плащане на задължения и др., обясни Стефанов.
.
По морето продавачи търсят клиенти под дърво и камък
Търсенето на ваканционни апартаменти по морето е символично и това кара продавачите да свалят цените на имотите, показва проверка на "Монитор". Само за последните 6 месеца максималните оферти в Слънчев бряг са свалени с близо 400 евро за квадрат, което за жилище от 60 кв. м означава отбив от цената от 24 000 евро.
Сега минималните офертни цени в сегмента в най-големия ни летен курорт са 475 евро за квадрат, сочи статистиката на сайта за недвижими имоти imoti.net. В Слънчев бряг вече може да се купи боксониера за 13 000 евро.
.
И MTV изпрати Джако
В пищен трибют към паметта на Майкъл Джексън се превърна церемонията по връчването на годишните музикални видео награди на MTV в Ню Йорк.
Десетина дни след като Краля на попа намери вечен покой с диагноза "интоксикация с пропофол" и констатация "убит", каналът-институция в шоубизнеса събра на една сцена Мадона и Джанет Джексън. Първата откри събитието в "Рейдио сити мюзик хол" с реч-ретроспекция на отношенията й с Джако, които от приятелство в пика на кариерата им прераснали в пълно отчуждение. Втората пък възкреси култовия дует с брат си - Scream.
.
АНГЕЛА МЕРКЕЛ ГУБИ ДЕБАТА С ЩАЙНМАЙЕР
Губещият в телевизионния дебат между основните опоненти преди парламентарните избори в Германия след две седмици е била канцлерката Ангела Меркел, а нейният външен министър Франк-Валтер Щайнмайер е излязъл победител, смята британският в. "Индипендънт".
Щайнмайер, който в досегашните допитвания до общественото мнение изоставаше с 20 пункта зад Меркел, използва повода на първия и единствен дебат между тях, за да заговори за изтегляне на германските сили от Афганистан. Той спомена дори датата 2013 г. за начало на изтегляне на германските войски, докато неговата опонентка се въздържа да прави подобни прогнози, отбелязва "Индипендънт".
.
“Левски” и ЦСКА: Никаква Европа, важно е дербито
"Левски" и ЦСКА показаха нагледно защо са грандове само за местна консумация. Вечните съперници практически отписаха мачовете с "Виляреал" и "Фулъм" в четвъртък от турнира Лига Европа и обявиха, че ще хвърлят всички сили за успех във вечното дерби. То ще се проведе в неделя на Националния стадион "Васил Левски" от 20 часа. Още след поредната загуба от "Локомотив" (Сф) ръководството на "сините" побърза да се застрахова заради задаващия се голям провал в евротурнирите, като обяви, че мачът с ЦСКА е по-важен. "За нас първата цел е да спечелим титлата.
.
Обезглавиха пенсионерка за 100 лв.
Кървав касапски екшън хвърли в ужас жителите на ботевградското село Литаково. Трима роми отрязали главата на 65-годишната бивша учителка Надка Антонова в събота по обяд и й откраднали 100 лв. Зловещата драма се разиграла в двора на къщата й.
За по-малко от 10 часа ботевградските ченгета успели да задържат злодеите. Наровете на топло в момента търкат 32-годишният Валери Костов, 18-годишният Асен Мирчев и година по-малкият от него Даниел Маринов.
.
Платиха 1,4 млн. лева от забавени заплати
1,4 млн. лева от забавени заплати са изплатени само за две седмици от некоректни работодатели. Това каза социалният министър Тотю Младенов вчера. Причината - масираните проверки на Главна инспекция по труда (ГИТ), НАП и автомобилната администрация.
"Вижда се резултатът от постоянния контрол. Изплащат се както трудовите възнаграждения, така и осигуровките към тях", допълни Младенов.
3340 проверки са извършени от 17 август до 11 септември, като 766 са регистрираните случаи на неизплатени заплати.
.
Общуването у дома - най- важният урок за първолака
Всяка година с първия учебен ден идват и първите въпроси. В стремежа си да помогнат на своите деца много родители правят и невъзможното, търсейки най-доброто училище. И така забравят простата истина, че образованието може да направи детето умно, но щастливо ще го направи само сърдечното, разумно общуване с близките и любими хора, с неговото семейство. Пълноценните отношения между родител и дете създават у него почти инстинктивно убеждение, че то е ценно, значимо, обичано, че е някой за когото си струва да се грижиш.

>>>

Сега:

Антикризисният план на Първанов втрещи икономисти и политици
Дори авторите на доклада, поръчан от президента, се отрекоха от идеята за премахване на плоския данък
ЕКИП НА "СЕГА"

Икономисти и политици единодушно и остро разкритикуваха вчера антикризисната програма, написана по заръка на президента Георги Първанов. Тя предвижда премахване на плоския данък, необлагаем минимум от 1000 лв., различни ставки на ДДС за стоки от първа необходимост и засилване на ролята на...
9 480 Прочети статията
Военното министерство подарило на властта оръжие за 187 000 лв.
ДИЯН МОРКИН

Министерството на отбраната е дарило бившата власт с оръжие за 187 000 лв. Това са парите, изразходвани за карабини и пистолети от края на 2005 до юни 2009 г. Най-често мотивите са за заслуги или по повод годишнини. За 49-ия си рожден ден министър Михаил Миков е получил подарък от своя колега и...

>>>

Стандарт:

Реформа

* Бирници на борсата
* 7 дружества източиха 133 бона от хазната
* 5 бригади в митниците

Власт

* Икономисти на нож за кризата
* Чиновнички на Гагаузов с консултантски хонорари

Денят

* Горещ телефон за деца в беда
* Развързаха кесиите на стиснати шефове
* Грипът ни удря в ушите
* Огнеборци спасиха теле от джибри

Икономика

* 65 км магистрали строим на година

Финанси

* Цените падат четвърти месец
* Немци спасяват парите за фермерите ни

Общество

* Антикризисен план или партиен манифест
* Не бива бедните да поемат най-тежкия удар
* Долу ръцете от плоския данък
* На този ден

Клас Стани

* Ученици боядисаха школото на Бойко
* Не използвам труда за наказание

Интервю

* Опасно е заиграване с данъците в криза

Разследване

* Данъчни погнаха бедняк милионер

Здраве

* 20 минути трае идеалният обяд

Съдби

* Кораб сватосва Михо и Дарина
* Бомба за друг осакатява Стоянка
* Васил живее с кармата на 9.IX
* Силвия e Пепеляшка в Мадрид

Арт&Шоу

* Човек на Тарантино аплодира БГ лента
* Гранитски събира арт гилдията в “Албена”

Светска

* Мистерии с новия роман на Дан Браун

Свят

* Втората Голяма депресия ни подмина
* Учители отнеха думата на политици
* Чакаме авер на Шийлдс

Спорт

* Левски хвърля Живко на “Мадригал”
* Формула 1 ще е хит в България
* Шеф на Атлетико избяга

Футбол

* Палят свещи срещу контузии в ЦСКА

Волейбол

* Цял ден фиеста за юнаците на Пранди

Едно към едно

* Стягам сина за първолак

Европа

* Още въздишат по Бербо в Тотнъм
* вести

Блясък

* Поддавате ли се на внушение?
* Ники вдига барекадата

Хороскоп

* Двоен шанс за Водолея

>>>

Дневник:

Най-важните новини

*
Президент и премиер в съгласие за еврофондовете

*
През есента тръгват търговете за магистрала "Тракия"

*
Неосигурените ще влизат по-трудно в здравната система

*
Фирми и общини ще връщат над 17 млн. лв. по САПАРД

*
Данъчните ще имат нова, антикорупционна структура

*
ЦСКА и "Левски" са аутсайдери в първите мачове за Лига Европа