CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

четвъртък, 20 август 2009 г.

Българските вестници-20/08/2009,четвъртък !

Българските вестници-20/08/2009,четвъртък !

ПРЕГЛЕД НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ СЪС СУТРЕШНОТО КАФЕ !

Приятен и успешен ден !


Българските вестници в четвъртък !


20/08/2009

Новото правителство планира да замрази основните социални плащания до края на мандата си, разкрива „Сега”. Това било записано в проект за фискалната рамка до 2013 г. Според него пенсиите няма да се увеличават догодина, минималната заплата остава 240 лв. за 4 години. Промени в данъчните ставки не се предвиждат, а осигуровките ще бъдат свалени с 2 до 5%. Документът трябваше да бъде обсъден на заседанието на Министерския съвет вчера, но бе отложен за идната седмица. За пръв път от стабилизирането на пенсионната система след Виденовата криза пенсиите ще останат без увеличение, макар и само за 2010 г. От 2011 г. пак ще се прилага швейцарското правило за осъвременяване, което се основава на инфлацията и осигурителния доход за предходната година. Но таванът на пенсиите няма да помръдне от 700 лв. до 2013 г., обяснява вестникът.

Уникална публична институция ще управлява и контролира сумите от всички продажби на недвижими имоти, за да излязат напълно на светло тези сделки и да се спре прането на пари в сектора, съобщава „Дневник”. Тя ще се нарича Депозитна и консигнационна каса и за създаването й чрез специален закон са се договорили Министерството на правосъдието и Нотариалната камара. През нея ще минават парите от всички сделки, изповядвани от нотариусите, както и от продажбите на съдебните изпълнители и синдиците. Депозитната каса ще е държавно учреждение, а не банка, каза шефът на Нотариалната камара Димитър Танев и обясни, че такава каса действа във Франция и моделът е възприет оттам. В схемата продавачът получава малко по-бавно парите си, но за сметка на това всички коректни страни по сделката плюс централните и местните власти получават прозрачност и сигурност, допълва изданието.

„Искате ли костюм на „Армани” за 28 стотинки? Има, но само в документите за внос на дрехи от Турция. Комплект маркови блуза и панталон, които се продават на тузарския булевард „Витоша” и в моловете на цени между 300 и 500 лева, се обмитяват върху 28 стотинки”, посочва „Стандарт”. Шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов казал, че продавачи в бутиците често „забравят” да таксуват стоките и така допълнително ощетяват хазната. Не може 50 лева да е дневният оборот на луксозен магазин, коментирал той и обещал да вържат касовите апарати с приходната агенция, за да сложат край на далаверата.

„Броени дни след обещанието на премиера Бойко Борисов държавата да плаща за трансплантация на органи в чужбина правителството създаде нарочен фонд, от който да се финансират операциите. Въпреки светкавичното осигуряване на парите обаче от здравното министерство вчера признаха, че фондът надали ще е натоварен заради дългите листи от чакащи за органи в чужбина. Затова министерството ще се опита да стимулира и болниците, и гражданите за засилване на донорството у нас”, пише „Сега”.

„Изключително съм щастлива да се завърна в България след това голямо изпитание в живота ми, чувствам се много добре и сега най-важното за мен е отново да бъда сред близките си и да видя приятелите си”. Това бяха първите думи на българската доброволка Данка Панчова, която кацна у нас с редовен полет от Париж след 9-месечен плен в Сомалия, четем в „Новинар”. „Видимо развълнувана, тя изказа благодарността си към френската организация „Действие срещу глада”, за която работи и която спомогна най-много за нейното освобождаване, към българските власти и към семейството си. 37-годишната Панчова пристигна, придружена от майка си, носеше дългата си коса сплетена на десетки плитки и изглеждаше доста свежа. Единственото, което напомняше за преживяния ужас, бе бледият цвят на лицето й. Тя предварително отказа да отговаря на журналистически въпроси и бързо напусна правителствената зала на летище София заедно с външния министър Румяна Желева”, разказва изданието.

Георги Гергов води преговори за купуването на столичния хотел „Радисън”. Това признал пловдивският бизнесмен пред „Стандарт”. Той вече е платил депозит от 330 000 евро, за да участва в сделката за емблематичния хотел на жълтите павета в София. „Последната цена, която чух, беше в размер на 80 млн. евро”, казва Гергов. За да осигури финансиране за сделката, той е готов дори да се раздели с комплекса си „Слънчев ден” в курорта Св. св. Константин и Елена.