CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

петък, 17 октомври 2008 г.

Турски печат: Премиерът Ердоган защити началника на Генералния щаб в атаката му към медиите

17 октомври 2008 | 09:35 | Агенция "Фокус"

Анкара. Позицията, изразена от премиера на Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод изявленията на началника на Генералния щаб армейски генерал Илкер Башбуг за появилите се в медиите твърдения за нехайство на турските въоръжени сили във връзка с нападението на ПКК срещу граничната застава Актютюн привличат вниманието на турските вестници днес. Вестник “Хюриет” пише, че Ердоган е изразил пълна подкрепа за много твърдите и остри изявления на генерал Башбуг относно позицията на медиите. “Онези, които се оплакват и засягат от острите думи, да погледнат себе си. Ние сме на правилното място, останалото да помислят онези, които не са на правилните позиции”, заявява турският премиер.
Вестник “Радикал” посочва, че премиерът Ердоган е подкрепил острите критики на генерал Башбуг към вестниците, които представят в невярна светлина действията на турските въоръжени сили във връзка с нападението срещу Актютюн. Вестникът цитира думите на Ердоган, че победата в борбата срещу тероризма зависи от единството и заставането на единна обща позиция срещу него. Турският премиер изтъква, че тази борба има много страни и турските войници проявяват голяма храброст.
Вестник “Милиет” информира, че в подкрепата си за началника на Генералния щаб генерал Илкер Башбуг Ердоган е обвинил медиите, че правят пропаганда в полза на терористичната организация ПКК и че не стоят на правилното място в борбата срещу тероризма.
Вестник “Заман” в публикация по темата също акцентира, че Ердоган е защитил генерал Башбуг и е обвинил медиите за необосновани критики към турските въоръжени сили и неправилно интерпретиране на резултатите от акциите на ПКК.