CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

петък, 25 юли 2008 г.

Турски печат: 13 цели на ПКК са ликвидирани при въздушна операция в района Зап в Северен Ирак,25.07.08

25 юли 2008 | 08:59 | Агенция "Фокус"
Анкара. Турските всекидневници днес обръщат внимание на нападението на турските въздушни сили срещу лагерите на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в района Зап в Северен Ирак. Вестник “Хюриет” пише, че 13 цели на ПКК, която се опитва да се събере отново след близо месец и половина след последното нападение в района Зап, са били подложени на удари от въздуха с изтребители Ф-4 и Ф-16 предишната нощ. Вестникът посочва, че според информацията на Генералния щаб на Турция обстрелваните цели са изравнени със земята. Изтребителите Ф-4 са излетели от военновъздушната база в Малатия в 22 часа предната нощ и са навлезли 15-20 километра навътре във въздушното пространство на Ирак. Към тях са се присъединили и самолети Ф-16, които са излетели от Диарбекир. Операцията е продължила два часа.
Вестник ”Радикал” също помества информация за турската въздушна операция в Северен Ирак предишната нощ. Вестникът пише, че продължава установяването на точния брой на ликвидираните терористи от ПКК/КОНГРА-ГЕЛ.
На въздушния удар над убежищата на ПКК в Северен Ирак се спира и вестник “Милиет”. Вестникът отбелязва, че в снимките, разпространени от Генералния щаб, се вижда, че са ударени скривалищата Чамежу, Шажа, Марява и Разга, ликвидирани са 4 депа за взривни материали и оръжие, 7 скривалища и 2 пещери, където се съхраняват провизии от сепаратистите.
Вестник “Сабах” в публикация, озаглавена “Новаторска криза в Национален възглед” обръща внимание на личностните противоборства в център-дясното пространство в Турция, като посочва, че “новаторите” в Партията на благополучието на бившия премиер Неджметтин Ербакан са предприели действия срещу настоящия председател Реджаи Кутан и ръководство на партията.