CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

понеделник, 29 септември 2008 г.

Турски печат: Скандалите за злоупотреби и корупция не спират да “тресат” управляващата ПСР и опозиционната НРП

29 септември 2008 | 09:34 | Агенция "Фокус"

Анкара. Значително място на страниците на турските вестници и днес заема продължаващият сблъсък между ръководни представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ и опозиционната Народнорепубликанска партия /НРП/ за злоупотреби, корупция и беззакония от страна на висши ръководни лица от ПСР. В статия, озаглавена “Беззаконието и злоупотребите не могат да имат партия” вестник “Милиет” помества изявлението на лидера на НРП Дениз Байкал по повод твърденията за вземане на рушвет от кмета на община “Чанкая” в Анкара проф. Музаффер Ерйълмаз, избран от НРП. Според Байкал злоупотребите нямат партийна принадлежност и независимо от коя партия са тези, които ги вършат, те трябва да понесат наказанието си. Вестникът цитира позицията на Байкал, че борбата със злоупотребите и корупцията трябва да бъде безпощадна и да стига до край, до разплитането на възела и наказването на виновниците.

Вестник “Радикал” в публикация под заглавие “Господин Денгир, имате клетва, не забравяйте” пише, че заместник-председателят на ПСР Мехмет Денгир Мир Фърат не е удържал думата си да подаде оставка от депутатския си пост, ако представителят на НРП Кемал Кълъчдароглу извади наяве документи, които го уличават в злоупотреби. Вестникът представя документите, представени от Кълъчдароглу за външнотърговските сделки с участието на Фърат.
Вестинк “Заман” също се спира на твърденията за корупция на кмета от НРП на община “Чанкая” в Анкара. Изданието посочва, че те са предизвикали сериозно притеснение сред партийните членове и депутати.